anonym

Hur anonym är du?

Varje dag, oavsett vad du gör, lämnar du ett avtryck. Är du medveten om ditt?  Förflyttar vi oss till den digitala sfären är avtrycken nästintill oändliga. Nu pratar vi inte så uppenbara saker saker som IP-adress och vilka du lägger till på din kontaktlista på Linkedin eller Facebook.  För de allra flesta är helt säkert medvetna om att en IP-adress lämnar digitala fotspår. Men vilka typ av fotspår är de flesta säkerligen inte fullt lika medvetna om.

Nej. Varje liten knapptryckning du gör öppnar upp nya dörrar för den som vill kika in. I en värld där en profilbild kan innebära en hel buffé med fakta. Om dig.  Där finns all anledning att tänka en gång till.

Tänk på var och hur du serverar din buffé. Rätt serverad kan den bli till din fördel. Fel serverad, kan den bli ditt fall.

Med Stalkerskolan vill vi visa hur lätt det är att fiska fram fakta om människor du aldrig träffat. Kanske till och med om personer du bara sett korsa gatan och kliva in i bilen tvärs över. Lika lätt som det är för dig att få fram fakta om den där främmande mannen, lika lätt är det för tjejen där borta att ta reda på det där om dig. Utan att ni ens sagt hej.

Vi som guidar dig kommer du lära känna som Derevko och Redline.

Kom ihåg, det man inte får veta, det tar man reda på.

/Derevko